Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad – In de nieuwe editie van de nieuwsbrief van Fundashon pa Konsumidó ‘Konsumidó Alertá Digital’ wordt uitvoerig ingegaan op de Internationale Dag van de Rechten van de Consument.

Elk jaar wordt deze dag op 15 maart gevierd. Op deze dag wordt er door consumentenverenigingen over de hele wereld stilgestaan bij een bepaald thema. Dit jaar is dat thema de rechten van de consument voor gezonde voeding. ,,Op Curaçao zal onze stichting deze dag vullen met grote evenementen op het Wilhelminaplein waarbij een groot programma zal worden verzorgd met de focus op het leiden van een gezond leven”, zo laat de Curaçaose consumentenbond weten.

Het Volksgezondheidsinstituut Curaçao heeft op basis van een onderzoek in 2013 bekendgemaakt dat 62,6 procent van de mannen en 67,3 procent van de vrouwen op Curaçao lijden aan overgewicht. Personen met overgewicht lopen meer risico te lijden aan ziektes zoals hoge bloeddruk, diabetes, verschillende vormen van kanker, ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen. Uit gegevens van de census van het Centraal Bureau voor de Statistiek uit 2011 blijkt dat ziektes die een link hebben met overgewicht, de meest voorkomende ziektes zijn op Curaçao. ,,Om deze trend te doorbreken, moeten we gezonder gaan eten en meer gaan bewegen.”

,,Gezond leven, dat is ons thema op deze dag. Verschillende organisaties zullen dan met consumenten komen praten en hun waardevolle informatie geven. Sosiedat Kurasoleño di Diabétiko, Curaçao Heart Foundation en Manrique Capriles zullen bezoekers de mogelijkheid bieden hun suikergehalte te meten, alsook de bloeddruk en het cholesterolgehalte”, aldus Fundashon pa Konsumidó. Ook zal Fundashon Alton Paas tussen 8.00 uur en 12.00 uur een gratis Fitness Challenge organiseren. Er zullen twee diëtisten aanwezig zijn om de body mass index (BMI) te meten en om advies te geven over voeding en dieet. Stichting Ontwikkeling Land- en Tuinbouw zal fruit- en groentestekjes aanbieden en Maneho Agrario i Peska zal zaadjes planten.

Er is op deze dag ook aan de kleintjes gedacht. Voor hen zal er een springkussen en popcorn zijn. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.