Willemstad - De internationale financiële sector (IFS) van Curaçao heeft het eiland de laatste jaren ontwikkeld tot een volwaardige ‘midshore’ jurisdictie, en is daarmee de eerste midshore in het Caribisch gebied.
Het thema van de grote conferentie volgende week is dan ook ‘Curaçao als midshore jurisdiction’, in plaats van als ‘offshore’, zoals in het verleden het geval was. Dit wordt gezien als een belangrijke strategische positie/richting van Curaçao, die bepalend is voor de toekomst van de internationale financiële sector.
De IFS is veel belangrijker voor de lokale economie dan menigeen zich realiseert. Nog steeds vertegenwoordigt de sector meer dan een tiende (10 procent) van de economie van Curaçao en biedt werkgelegenheid aan ruim 3.000 mensen. De strategische positionering van het eiland als midshore zal de economische bijdrage van de sector verder vergroten en is daarom een zeer belangrijk onderwerp dat volgens de belangenverenigingen ‘de aandacht verdient van iedereen op Curaçao’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.