Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De officiële tenlasteleggingen in de zaak Babel zijn gisteren door het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Oud-premier en huidig Statenlid voor MFK Gerrit Schotte wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte (vervalsing van facturen en valse opgave vermissing diplomatiek paspoort), (passieve) omkoping, het witwassen van geld en de overtreding van de telecomwetgeving (het voorhanden hebben van zogenaamde ‘jammers’).
Zijn levenspartner Cicely van der Dijs, de dochter van pompstationmagnaat Papito van der Dijs (Vanddis), wordt valsheid in geschrifte (vervalsing van facturen), het witwassen van geld en de overtreding van de telecomwetgeving ten laste gelegd. In een schriftelijke verklaring laat het Openbaar Ministerie weten dat het tweetal inmiddels is gedagvaard voor de regiezitting van de zaak Babel die op 20 maart 2015 zal plaatsvinden.
De aan Schotte en Van der Dijs ten laste gelegde feiten zouden op Curaçao, in de Verenigde Staten, Zwitserland en/of Italië zijn gepleegd in de periode gelegen tussen januari 2010 en december 2013, aldus het Openbaar Ministerie.
Op pagina 4
Planning en wensen


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).