Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De officiële tenlasteleggingen in de zaak Babel zijn gisteren door het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Oud-premier en huidig Statenlid voor MFK Gerrit Schotte wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte (vervalsing van facturen en valse opgave vermissing diplomatiek paspoort), (passieve) omkoping, het witwassen van geld en de overtreding van de telecomwetgeving (het voorhanden hebben van zogenaamde ‘jammers’).
Zijn levenspartner Cicely van der Dijs, de dochter van pompstationmagnaat Papito van der Dijs (Vanddis), wordt valsheid in geschrifte (vervalsing van facturen), het witwassen van geld en de overtreding van de telecomwetgeving ten laste gelegd. In een schriftelijke verklaring laat het Openbaar Ministerie weten dat het tweetal inmiddels is gedagvaard voor de regiezitting van de zaak Babel die op 20 maart 2015 zal plaatsvinden.
De aan Schotte en Van der Dijs ten laste gelegde feiten zouden op Curaçao, in de Verenigde Staten, Zwitserland en/of Italië zijn gepleegd in de periode gelegen tussen januari 2010 en december 2013, aldus het Openbaar Ministerie.
Op pagina 4
Planning en wensen


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.