Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De Taskforce Energie en de Directie Risicobeheersing & Rampenbeleid hebben afgelopen maandag een workshop georganiseerd waarbij de risicocontrole van een mogelijke ramp op Curaçao centraal stond.

Het doel van de workshop was om afspraken en procedures die zijn gemaakt en zijn opgenomen in het Rampenplan Curaçao, in de praktijk te brengen. Op deze manier kan Curaçao zich blijven voorbereiden op een mogelijke crisis, met name op het gebied van productie, import en distributie van water, stroom en energie.

De workshop vond plaats in het auditorium van Curgas te Muizenberg en werd geleid door Lesley Fer, directeur van Directie Risicobeheersing & Rampenbeleid.

Fer heeft een presentatie gegeven over de controle en het risico van een ramp terwijl William Cuijper van de Academie voor Bevolkingszorg Zwolle de docent was voor het workshopgedeelte. Onder de aanwezige instanties bevonden zich de Taskforce Energie, Directie Risicobeheersing & Rampenbeleid, Directie van Communicatie en Informatie, Curoil, Refinería di Kòrsou, Korps Politie Curaçao, WJZ en Aqualectra.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).