Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Sinds de inbeslagname van illegale medicijnen in Marshe Bieu drie weken geleden worden er nog dagelijks medicijnen in beslag genomen.

Dat zegt woordvoerder Richenel Martijn van de douane desgevraagd. ,,We hebben de laatste tijd niet meer gecontroleerd in Marshe. Maar we controleren dagelijks op luchthaven Hato. Elke dag komen we wel iets tegen.”

Na de actie bij Marshe Bieu deed de douane een oproep aan ouders om hun kinderen te wijzen op de risico’s bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals Cytotec. Dit middel wordt gebruikt om abortus op te wekken bij zwangere meisjes. Ook werden er medicijnen in beslag genomen die zouden helpen bij chikungunya en afslankpillen die illegaal op de markt worden gebracht. Op Hato worden deze middelen ook gevonden en in beslag genomen.

Met het beheer van Marshe staat de douane in contact om de verkoop van illegale medicijnen tegen te gaan. Wanneer er daar weer gecontroleerd gaat worden kan Martijn niet zeggen. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).