Een Curaçaos tintje in het film-walhalla van Amerika, Hollywood: de film van het winnende team van het 48 Hour Film Project Curaçao, The RunDon, wordt daar morgen vertoond. De film van de groep ‘Team Punda City’ is de competitie aangaan met meer dan 120 winnaars uit andere landen en steden.
Ze strijden om 5.000 dollar en de mogelijkheid om vertoond te worden op het prestigieuze Cannes Film Festival. Afgelopen oktober vond het ‘48 Hour Film Project Curaçao’ voor het eerst plaats. Het is een internationaal project dat begint met een lokale competitie waarbij deelnemende teams op basis van een stuk dialoog, een karakter en een voorwerp een korte film moeten maken.
Meteen nadat ze de opdracht krijgen begint de competitie. Ze hebben vanaf dat moment 48 uur de tijd om de film te produceren en in te leveren. Afgelopen oktober hebben twaalf teams van filmmakers twaalf korte films gemaakt en ingeleverd. In de week na de competitie werden alle films aan een groot publiek vertoond in Teatro Luna Blou waar een jury vervolgens winnaars in verschillende categorieën bekendmaakte.
Curaçao is het eerste eiland in het Caribisch gebied dat dit project organiseert. Vanwege het succes wordt het project dit jaar in oktober herhaald met projectpartner Teatro Luna Blou. Het project wordt tijdens de oktobervakantie gehouden zodat naast filmprofessionals en amateur filmmakers, ook middelbare scholieren deel kunnen nemen.
Co-producer Richard Schut zal morgen aanwezig zijn in Hollywood om te zien hoe ver het team van Curaçao het brengt met hun korte film The RunDon. Na de internationale competitie in Hollywood zullen de beste films van 48 Hour Film Project Curaçao online worden gezet zodat degenen die er niet bij konden zijn in Teatro Luna Blou ze alsnog kunnen zien.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).