Aqualectra benadert complex laatste maal voor terugbetalen miljoenenschuld.
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Aqualectra heeft gisteren een laatste tegenvoorstel gedaan voor een betalingsregeling over de erkende openstaande schuld inzake elektra- en waterverbruik van het World Trade Center. Dat heeft raadsman van WTC Bertie Braam tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.
Het wachten is nu op de reactie van het WTC. Eerder vonden er verschillende gesprekken plaats tussen de twee partijen en is bereidheid getoond van het nutsbedrijf om tot een betalingsregeling te komen voor de openstaande schuld.
Deze krant meldde eerder dat het WTC op grote schaal en langdurig blijkt te hebben geknoeid met de meterstanden voor stroom- en waterverbruik. Na onderzoek van deze krant bleek het te gaan om 10,3 miljoen gulden. Het WTC ontkende met de meters te hebben geknoeid en betwistte ook dat er sprake zou zijn van zo’n grote schuld. Een deel van de schuld - namelijk 3,4 miljoen gulden - werd later alsnog door het WTC erkend. Over deze erkende schuld wordt nu door betrokken partijen onderhandeld om een regeling te treffen voor het afbetalen in termijnen.
Hoewel Braam niet in details wilde treden over de bedragen die met de regeling gemoeid zijn, gaf hij wel aan dat WTC graag had gezien dat hun meer tijd werd geboden om de schuld af te betalen. ,,En Aqualectra wil dit op haar beurt juist zo snel mogelijk opgelost hebben. Op dat gebied moeten ze elkaar nog zien te vinden”, aldus de raadsman.
Naar het bedrag dat niet door het WTC is erkend - een bedrag van 6,9 miljoen gulden - moet nog onderzoek worden gedaan. ,,Technici en ‘cijfermensen’ gaan zich hier nu over buigen om te kijken waar dit verschil precies vandaan komt”, zo besluit Braam zijn gesprek met het Antilliaans Dagblad.
Vorige week stond op de voorpagina van deze krant dat Aqualectra - dat zwaar gedupeerd is door de miljoenenschuld - beslag heeft gelegd onder diverse huurders van het handels- en congrescentrum te Piscadera, waaronder het Land Curaçao (Domeinbeheer en het ministerie van Verkeer), Dos Mundos, Horex oftewel The Trader Party Service, MCB Bank, Flamingo Broadcasting, oftewel CBA Television, CPost en Vertice International.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.