Als het aan de partijleider van de nieuwe politieke partij KLA ligt dan krijgen alle politieauto's camera's aan boord.

,,Het wordt tijd dat de politiemacht zich ontwikkelt qua technologie. Ik ben blij te zien dat ze nieuwe politieauto's hebben maar ben op hetzelfde moment teleurgesteld dat ze niet de noodzakelijke bescherming hebben", aldus partijleider Christopher Middelhof. Hij verwijst naar het auto-ongeluk waarbij een van de nieuwe politiewagen nog geen dag nadat deze was geïnaugureerd beschadigd raakte. De camera's die hij voorstelt moeten eventuele ongevallen opnemen en ook noodzakelijke bewijzen opnemen. ,,In Amerika is het al vanaf 1995 een gewoonte om camera's in politieauto's te plaatsen en ze gaan nu zelfs zo ver dat elke agent een camera op zijn uniform heeft. Dat is om misbruik van gezag te voorkomen en eventuele bewijzen bij zaken te documenteren. Voor onze partij is deze technische vooruitgang heel belangrijk voor de bescherming van de agenten en de burgers.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).