Leerlingen van de Dr. Albert Schweitzerschool die het kunstvak volgen, bezochten onlangs de Rietveld Academie op Aruba. Het thema van de studiereis was ‘Wereldreiziger’.

Het doel van de reis van 11 tot en met 13 februari was oriëntatie op studie en beroep. De leerlingen hebben, volgens de school, veel oefeningen gedaan om ‘vrijer te leren werken’. Om dit te bevorderen moesten zij bijvoorbeeld tekenopdrachten in het donker uitvoeren. Ook groepsvorming en samenwerking waren deze dagen belangrijke speerpunten.

De leerlingen maakten ter voorbereiding op hun bezoek aan de academie een aantal huiswerkopdrachten en zelfs tijdens het wachten op het vliegveld werden de leerlingen aan het werk gezet. Op de academie hebben zij, naast een aantal tekenopdrachten, ook een lezing bijgewoond over de mogelijkheden en toekomstperspectieven van het kunstvakonderwijs.

Samen met de organisatie mochten zij tevens een expositie van hun eigen werk inrichten voor studenten en docenten van de Rietveld Academie. Volgens het Albert Schweitzer keerden de leerlingen moe en voldaan op vrijdagmiddag terug naar huis. 


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).