Door José Manuel Dias
Willemstad - Van de 1.250 ‘Community Mailboxen’ (CBox) bij het postkantoor op Groot Kwartier zijn er 300 niet in gebruik omdat de eigenaren hun sleutel niet hebben opgehaald. Dat zegt Jervhes Josephia van CPost International.
,,We hebben alle eigenaren meerdere keren gevraagd om hun CBox-sleutel te komen ophalen”, benadrukt Josephia. Toch maakt nu slechts 75 procent gebruik van het CBox-systeem en zitten meer dan 300 adressen zonder post.
Het gaat hier om een pilotproject van CPost International. Sinds 1 januari wordt er geen post meer bezorgd in de buurten Groot Kwartier, Emmastad en Biesheuvel. Alle post aan de bewoners van deze wijken wordt in de bij hen horende CBox bezorgd die op het terrein van het postkantoor op Groot Kwartier staat.
De bedoeling is dat bewoners via e-mail een bericht krijgen dat er post klaarligt. Toch werkt tot op heden dit melden per e-mail niet. Josephia garandeert dat voor het einde van de maand het e-mailsysteem operationeel zal zijn.
Met de invoering van de CBox hoopt CPost gaandeweg de operationele kosten te verlagen zonder dat dit banen kost. De postbodes zullen ander werk gaan doen zoals het rondbrengen van pakjes. Op dit moment zit CPost in een moeilijke financiële situatie omdat de hoeveelheid brieven drastisch is afgenomen.
Na het pilotproject op Groot Kwartier is het de bedoeling om in maart nog twee Community Mailbox-locaties op te zetten voor de buurten Cas Grandi, Marchena, Suffisant en Souax. In de eerste fase zal het project een half miljoen gulden kosten en bestaan uit drie centrale locaties.
caribischnetwerk.ntr.nl/


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.