Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ongeacht ras, financiële status of sociale achtergrond, ieder kind met kanker verdient de beste medische en psychosociale behandeling mogelijk. Dat is een van de doelstellingen van stichting Prinses Wilhelmina Fonds (PWF). Zondag was het de Internationale Dag voor Kinderkanker.
Het PWF vraagt naar aanleiding daarvan dan ook aan iedereen om even stil te staan bij dit doel. Ook hopen zij dat iedereen binnen de Curaçaose gemeenschap de stichting blijft steunen in haar strijd om ‘onze kinderen de beste kansen te bieden op alle vlakken, tijdens en na de behandeling tegen kanker.’


Als kinderen op Curaçao kanker krijgen worden ze zo snel mogelijk naar het buitenland uitgezonden voor behandeling. Dit is meestal Nederland. Het PWF heeft een aantal jaren geleden een kinderkankerfonds opgericht dat zich ten doel stelt gezinnen met een kind dat kanker krijgt te ondersteunen.
De sociaal werkers van het PWF zijn vaak al betrokken bij het kind direct na de diagnose. Ondanks dat de verzekeringen op het eiland de medische behandeling bekostigen van de jonge patiënt, komt er volgens de stichting meer bij kijken. Zo raakt het gezin, als gevolg van de lange duur van de behandeling ver van huis, in een soort isolement, van hun vrienden, werk, school, maar ook van de gezinsleden onderling. De stichting probeert dit met psychosociale hulp te doorbreken.
De Internationale Dag voor Kinderkanker is in het leven geroepen door Childhood Cancer International, een netwerk van ruim 170 belangenorganisaties voor kinderkanker in meer dan 90 landen verspreid over vijf continenten. De doelstelling van deze internationale organisatie is om de aandacht te vergroten voor kinderkanker en de dramatische gevolgen die deze ziekte heeft voor het kind en het gehele gezin. Daarnaast vecht zij voor de bereikbaarheid van kinderkankerbehandelingen voor elk kind dat zich geconfronteerd ziet met deze ziekte.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).