Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Volgende week gaan het World Trade Center (WTC) en Aqualectra om de tafel om te onderhandelen over een schuld van het WTC aan het nutsbedrijf. Dit laat WTC-advocaat Bertie Braam tegenover deze krant weten.
,,Partijen proberen hier samen uit te komen”, aldus de advocaat, die uitlegt dat partijen aan het onderhandelen zijn over een betalingsregeling voor wat betreft de erkende schuld van 3,4 miljoen gulden. ,,Er zijn over en weer offertes en tegenoffertes gedaan en wij hopen volgende week tot een vergelijk te kunnen komen. Ik kan in dit stadium niets zeggen over de betalingsregeling.”
Het WTC erkent dus dat er een schuld is van 3,4 miljoen gulden aan Aqualectra van verbruikte doch niet betaalde elektra. ,,Volgens Aqualectra is dit bedrag hoger. WTC betwist dit”, aldus Braam. Hij geeft aan dat het WTC ontkent met de meter gerommeld te hebben. ,,In ieder geval heeft WTC geen kennis of wetenschap dat haar werknemers of personen die aan haar zijn gelieerd met de meter hebben gerommeld”, zo voegt de advocaat eraan toe.
Over andere mogelijke schulden bij crediteuren stelt hij dat die er niet zijn. Hij legt uit dat Aqualectra een standaardzin heeft gebruikt om toestemming te krijgen van de rechter om ten laste van een debiteur beslag te kunnen leggen. Maar, zoals gesteld, er vinden nu onderhandelingen plaats. Verder klopt het volgens Braam dat aggregaten gedurende een lange periode zijn gebruikt, waardoor het WTC minder gebruik heeft moeten maken van het elektranet. ,,Of deze aggregaten zijn gekeurd of niet doet er niet aan toe, relevant is dat middels het gebruik van deze aggregaten WTC minder elektra heeft verbruikt dan op dit moment wordt verondersteld door Aqualectra.”
Volgens het nutsbedrijf gaat het niet om een bedrag van 3,4 miljoen gulden, maar om 10,3 miljoen gulden schuld van WTC aan het nutsbedrijf. Aqualectra is hierover een spoedeisende bodemzaak begonnen tegen het WTC te Piscaderabaai waarvan Venezolaanse zakenman Vittorio de Stefano de eigenaar is. Aqualectra beschuldigt het WTC ervan op grote schaal en langdurig te hebben geknoeid met de meters voor stroom- en waterverbruik. Uit een onderzoek van het nutsbedrijf blijkt niet dat de generatoren extra zijn ingezet waardoor het stroomverbruik minder zou zijn.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.