De Surprise/Blokker op Curaçao heeft geen last van de ontslagen die bij de Nederlandse filialen op stapel staan. Dat laat de directeur van Surprise/Blokker Erik Maas weten in een korte reactie. Blokker wil in Nederland de banen schrappen van circa 440 werknemers.
De ontslagen vallen in Nederland bij ongeveer 250 winkels, de helft van het totaal aantal eigen Blokker-winkels. Het aantal werknemers dat zijn baan kwijtraakt, is rond de zes procent van het totaal aantal werknemers.
Blokker zegt dat de vermindering van het aantal banen in Nederland nodig is omdat de omzetten in de winkels dalen. Blokker trekt minder publiek en de consumenten besteden minder. ,,De loonkosten moeten meer in lijn worden gebracht met de dalende omzetten in de winkels”, staat in een verklaring.
De huishoudketen wil daarnaast flexibelere werktijden invoeren. Het bedrijf gaat met de vakbonden overleggen over een sociaal plan. Blokker kondigt tevens aan na de zomer te beginnen met stapsgewijze vernieuwing van de winkels. Bij zeven winkels is dat bij wijze van proef al gebeurd en dat is volgens het bedrijf goed gelukt.
Daarnaast zal verder worden geïnvesteerd in online-activiteiten. De online-omzet van Blokker is naar eigen zeggen het afgelopen jaar met ruim veertig procent gegroeid. De investeringen in de keten komen voor 2015 neer op een bedrag van circa 25 miljoen euro.
Blokker heeft in Nederland vijfhonderd eigen winkels en honderd franchisewinkels. Op Curaçao staat de ‘vertrouwd en voordelig’ winkel, sinds 28 november 1986 ingeschreven in het Curaçaose Kamer van Koophandel-register.
Bij de huishoudketen werken circa 7.200 werknemers. Het winkelbedrijf is onderdeel van Blokker Holding, waaronder ook ketens als Marskramer, Leen Bakker, Bart Smit, Intertoys en Xenos vallen. Blokker Holding boekte in 2013 een nettowinst van 61 miljoen euro, 5 procent minder vergeleken met het voorgaande jaar. De omzet liep 4 procent terug tot 2,5 miljard. Over 2014 zijn nog geen cijfers bekend.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.