Willemstad - Bewoners van de Piscaderaweg in Charo hebben waarschuwingsborden voor het verkeer geplaatst. Daarmee worden alle weggebruikers opgeroepen de snelheid te beperken tot dertig kilometer per uur. Op 2 januari dit jaar verongelukte een meisje van drie jaar, toen zij op de Piscaderaweg geschept werd door een auto.

,,Dat is, welgeteld het zevende dodelijke slachtoffer op deze weg”, aldus een van de bewoners, die aangeeft dat het geduld op is. Dat lieten de bewoners op 4 januari ook al weten door de weg op drie plaatsen een uur lang te blokkeren.

Met de verkeersborden wordt nu extra aandacht gevraagd voor overstekende kinderen en ouderen. ,,Deze dagen is het extreem druk op de Piscaderaweg, omdat de parallelweg, de Helmin Wiels Boulevard, gesloten is in verband met carnaval. Dat is de reden dat we nu de borden hebben geplaatst”, aldus de bewoners.

Zij hebben gezamenlijk ook brieven gestuurd begin januari naar minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning en premier Ivar Asjes, maar vooralsnog hebben zij geen reactie ontvangen, zo laten de buurtbewoners weten. ,,Verzoeken aan de overheid, in de vorm van brieven aan de respectievelijke ministers belast met verkeersveiligheid dateren vanaf 2011. De directe aanleiding was toen een ernstig verkeersongeluk op de gevaarlijke T-kruising Piscaderaweg/Wanapaweg. Het slachtoffer heeft blijvend letsel opgelopen en ontving tot nu toe geen enkele schadevergoeding.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).