Willemstad - De Curaçaose stichting volkshuisvesting Fundashon Kas Popular (FKP) houdt morgen en woensdag informatieavonden in Nederland.

Dit blijkt uit een uitnodiging die naar verschillende instanties en personen de deur uit is gegaan. Uitgelegd wordt dat de informatie gaat over ‘bouwplannen en huisvestingsmogelijkheden’ op Curaçao. ,,De sessies zijn gericht op Curaçaoënaars en andere geïnteresseerden woonachtig in Nederland”, zo staat op de kaart. Op de vraag waarom er in Nederland geworven wordt, terwijl er nog zoveel wachtenden op een lijst staan op Curaçao, antwoordt de FKP-directeur Arthur Con dat de overheid enerzijds een beleid voert om de bevolking van Curaçao te laten groeien, liefst met Curaçaoënaars uit Nederland, maar anderzijds weigert een goed lokaal woningbeleid op te zetten. ,,Er is geen beleid met betrekking tot de wachtlijst op Curaçao, waar heel veel minvermogenden opstaan die afhankelijk zijn van huursubsidie. De regering heeft een jarenlange betalingsachterstand waar het gaat om huursubsidie. Ook zijn er mensen die bouwsubsidie nodig hebben, maar ook hier is geen visie of beleid over geformuleerd. En het beleid dat op papier staat, bijvoorbeeld ooit opgesteld door FKP en de dienst Ruimtelijke Planning, wordt niet uitgevoerd. Verder is er nog steeds geen beheersovereenkomst getekend tussen FKP en de regering.
Con: ,,We moeten in Nederland nu onderzoeken waar de interesse ligt. Zijn het studenten die terug willen komen of ook gepensioneerden?”
Con is nu al in Nederand en staat dit weekend op de Immigratiebeurs in Nederland, in een stand samen met het Curaçaohuis. Ook heeft de directeur een afspraak met een woningcoöperatie in Rotterdam en is hij aanwezig op een bouwbeurs maandag.
Waar tijdens de informatiesessies in Rotterdam en Amsterdam op wordt gefocussed zijn met name de 4.000 woningen die op Wechi gebouwd worden. ,,Er worden appartementen gebouwd, maar ook complexen voor ouderen”, aldus Con.
Morgen is er een bijeenkomst in Amsterdam in de Openbare Bibliotheek aan de Oosterdokskade van 19.00 tot 21.00 uur. In Rotterdam is er een bijeenkomst op woensdag op dezelfde tijd bij de Hogeschool Rotterdam bij het Museumpark.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.