Kralendijk - De behandeling van de zaak Country Garden op Bonaire is gisteren - na vier intensieve dagen - afgerond.


Het gerecht op Bonaire heeft gisteren geen uitspraak gedaan in het geval van de verdachten Egbert ‘Bieuw’ Janga en Giovanni ‘Rastaman’ Winklaar. Het Openbaar Ministerie heeft voor beide verdachten vrijspraak gevraagd. Het gerecht verklaarde gisterochtend hierover op 27 februari te zullen oordelen. Dit gebeurde na eerst ruimte te hebben geboden aan de verdediging van de verdachten en de mannen tevens de gelegenheid te hebben geboden het laatste woord te voeren.
Janga verklaarde niets te maken te hebben met de dubbele moord. Hij werd gisteren in afwachting van het vonnis, tijdelijk op vrije voeten gesteld. Winklaar wordt door het OM ervan verdacht op de een of andere manier wel betrokken te zijn bij de zaak. Toch is ook voor hem vrijspraak gevraagd. Toen hem de gelegenheid werd geboden het laatste woord te voeren, verklaarde de verdachte kort: ,,Ik wil mijn vrijheid.”
In het geval van verdachte Ryan Frans heeft het gerecht gisteren - onder andere op verzoek van het Openbaar Ministerie - drie beslissingen genomen. Zo is het verzoek van het OM om de verdachte naar het Pieter Baan Centrum in Nederland te sturen voor een psychiatrisch onderzoek afgewezen. De rechter oordeelt dat de verdachte dit zelf weigert en er zou niet genoeg documentatie zijn om zo’n besluit te rechtvaardigen.
Ook is het verzoek van de raadsman van Frans om zijn cliënt op vrije voeten te stellen in afwachting van zijn zaak op 3 juni, afgewezen. Volgens het gerecht wordt de verdachte van te veel strafbare feiten beschuldigd. Tot slot is het verzoek van Frans om hem in de gevangenis op Aruba op te sluiten, afgewezen. Volgens de rechter moet het Openbaar Ministerie dat besluit nemen en niet het gerecht.
Het vonnis in de zaak Country Garden volgt op 27 februari om 9.00 uur.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.