Zes meisjes uit jeugdinrichting legden verklaringen af over seksueel misbruik.

Willemstad - De bewaker van jeugdinrichting JJIC (voorheen GOG) die meerdere minderjarige meisjes in het gesticht seksueel heeft misbruikt, is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar.
Volgens het gerecht heeft de verdachte misbruik gemaakt van zijn positie en hiermee het vertrouwen dat de meisjes in JJIC veilig zouden zijn, grof geschonden. De man daarentegen ontkent de meisjes ook maar met één vinger te hebben aangeraakt.
In de zaak zijn er zes meisjes die belastende verklaringen hebben afgelegd tegen de bewaker. Ook zijn er belastende verklaringen van andere leden van de bewaking. De bewaker heeft in de periode van 8 december 2012 tot en met 22 mei 2014 verschillende minderjarige meisjes seksueel misbruikt. Het misbruik varieerde van het tonen van zijn geslachtsdeel aan de slachtoffertjes tot het betasten van de meisjes en zelfs het seksueel binnendringen van het lichaam van de meisjes.
Eén van de slachtoffers, een nu 17-jarig meisje, verklaart dat ze de verdachte in JJIC had leren kennen en hij haar ‘heel lief met een knipoog groette als hij haar voorbij zag lopen’. Na een eerste kus in december 2012, verscheen de verdachte op 4 januari 2013 bij het raam van het slachtoffer en stelde allerlei vragen, waarna hij haar slaapkamer betrad. Het slachtoffer heeft gedetailleerd beschreven hoe de bewaker met haar gemeenschap heeft gehad, waarna hij haar bedankte en weer vertrok.
Net als dit slachtoffer verklaren andere, tevens minderjarige meiden, dat de bewaker hen via hun slaapkamerraam opzocht en hun vertrouwen probeerde te winnen door hun lekkers aan te bieden. De bewaker droeg de slachtoffers op niets te vertellen. Als ze dit wel zouden doen, zou ‘hij hen weten te vinden’. Ook zei hij tegen de meisjes dat hij een liefdesrelatie met hen wilde en kinderen bij hen wilde verwekken wanneer ze uit JJIC vertrokken. Een ander slachtoffer (16) verklaart uit angst voor de verdachte, tegen haar wil bepaalde dingen te hebben gedaan, waaronder zoenen met de bewaker en hem omhelzen. ,,Maar seks had ik niet met hem”, aldus het slachtoffer die later aangeeft dat ze wel gedwongen werd de verdachte oraal te bevredigen.
De verdachte heeft nog niet de minste seksueel getinte toenadering tot één van de meisjes toegegeven. Volgens hem gaat het hier om een door de meisjes opgezet plan om hem van zijn werk weg te halen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.