Hoofd Inspectie waarschuwt gemeenschap om alert te zijn bij koop nummers.

Willemstad - Wie nummers koopt bij een verkoper die gebruikmaakt van vervalste bonboekjes en vervolgens wint, kan geen aanspraak maken op de prijs. Dat heeft Ronny Cornelis, het hoofd van de Inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling, gisteren tegenover het Antilliaans Dagblad bekendgemaakt.
Volgens Cornelis is Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) - de stichting die de loterij op het eiland regelt - in dit soort gevallen niet verantwoordelijk. ,,De stichting zal het prijzengeld dat de persoon in kwestie denkt te hebben gewonnen, dan ook niet uitbetalen”, aldus het Inspectiehoofd. ,,Dat is het risico dat men loopt wanneer nummers gekocht worden bij iemand die niet over een vergunning beschikt.”
Tot nu toe is het ministerie niet op de hoogte van dergelijke gevallen. Toch sluit het Cornelis niet uit dat het voorkomt. Hij waarschuwt de gemeenschap dan ook om goed op te letten bij het kopen van nummers. Tijdens een controle van MEO, zijn de politie en personeel van BAB afgelopen woensdagavond 9 personen tegengekomen die illegaal nummers verkochten. Ook zijn er maar liefst 23 nepbonboekjes gevonden en in beslag genomen.
De namaakbonboekjes zijn volgens Cornelis te herkennen aan het feit dat ze niet over het watermerk van FWNK beschikken. ,,Bij de echte bonboekjes staat het watermerk van FWNK midden op het bonnetje. Dat is bij de vervalste bonnen niet het geval. Ook beschikken ze niet over een serienummer”, aldus het hoofd Inspectie, die aangeeft verschillende versies van vervalsing van de bonboekjes te zijn tegengekomen. ,,Van gewoon gekopieerd, tot het speciaal laten drukken. Ik heb het allemaal gezien.”
Bij de controle van afgelopen woensdagavond zijn 18 etablissementen gecontroleerd. Bij vier van deze winkels werden illegaal nummers verkocht. ,,De winkels hebben een vergunning om etenswaar te verkopen, maar niet voor de verkoop van nummers. Dat doen ze illegaal.” Alle vier de etablissementen zijn woensdag gesloten. Ook zijn er negen personen aangetroffen die bij bepaalde toko’s nummers verkochten, zonder hiervoor een vergunning te hebben. Bij deze verkopers zijn de bonboekjes afgenomen en is proces-verbaal opgemaakt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.