Willemstad - Eind vorig jaar kondigde minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (PS) het al aan: het ministerie gaat met drie grote organisaties samenwerken om werkzoekende jongeren aan een baan te helpen. In dit project zijn nu de eerste stappen gezet. 

Afgelopen maandag is - in opdracht van SOAW - een overeenkomst getekend tussen de Antilliaanse Aannemersvereniging (AAV) en het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven Curaçao (KBB) voor de vakinhoudelijke training ‘Constructie Assistent’. Deelnemers zijn een groep jongeren die geregistreerd staan als werkzoekend en graag in de bouw aan de slag willen. Doel van het traject is om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het certificaat wordt erkend door de Antilliaanse Aannemersvereniging (AAV).
In de overeenkomst die tussen AAV en KBB is getekend, is vastgelegd dat de kandidaten, die aan het einde van de vakinhoudelijke training met succes het examen hebben afgelegd, een certificaat krijgen uitgereikt waarmee zij bij de aangesloten werkgevers voorrang krijgen als zij solliciteren.
Voorafgaand aan de vakinhoudelijke training hebben alle 25 deelnemers de Caribbean Basic Safety Training gevolgd. Veiligheid is een steeds terugkerend thema. Gedurende het gehele traject wordt de groep begeleid door medewerkers van Etica, die vooral aandacht besteden aan de sociale vaardigheden en persoonlijke voorbereiding om weer aan het werk te gaan.
De praktijkgerichte training die vier weken duurt, is in samenwerking met de r.-k. mts vorm gegeven, tevens is daar de leslocatie. Elke dag van de week is er les, op vrijdag zijn praktijkexcursies georganiseerd. De bouwplaatsen die dan bezocht worden, zijn van Betonbouw, Ballast Nedam, Betonindustrie Brievengat en Bouwbedrijf Willemstad Curaçao.
Dankzij de inzet van alle partijen, het vertrouwen door werkgevers en de deskundige begeleiding is het enthousiasme van de groep groot. De hoop is dan ook dat alle deelnemers uiteindelijk werk zullen vinden bij lokale aannemers of een van de grote bouwprojecten op Curaçao. Betrokken partijen zijn Usona, SOAW, AAV, r.-k. mts, Etica, BPO en docenten en excursiebedrijven. De verwachting is dat eind van deze maand de certificaten kunnen worden uitgereikt.
Neem voor meer informatie contact op met KBB via telefoonnummer 8402777 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).