Willemstad - De bezetting van de hotels op Curaçao is in december 2014 gestegen. Toerisme-organisatie Chata meldt in de nieuwsbrief van januari dat in december 71,2 procent van de kamers bezet was. Dat is heel wat meer dan in dezelfde maand van 2013, toen de bezetting op 64,6 procent bleef steken. De gemiddelde bezetting van de hotels was al sinds augustus hoger dan een jaar eerder. De cijfers zijn overigens niet compleet. Chata berekende de cijfers op basis van acht hotels met in totaal 1.696 kamers. Curaçao heeft zo’n 6.000 kamers.

Tegenover de betere bezetting van de kamers staat een lagere prijs, de average daily rate (ADR). Een gemiddelde kamer kostte in december 168,59 dollar. In 2013 lag dit bedrag op 170,11 dollar. Maar de opbrengst per kamer (RevPar), voor de hotels een belangrijk cijfer, ging juist weer omhoog van 109,88 dollar naar gemiddeld 120,02 dollar.
Ondanks de positieve ontwikkeling in de gemiddelde bezetting en hoewel nog niet alle cijfers bekend zijn, ziet het er naar uit dat zowel de ADR als de RevPar over heel 2014 onder die van 2013 uitkomen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).