Bedrag van maximaal 1 miljoen gulden
Willemstad - Er is een verzoek gedaan aan Refinería di Kòrsou (RdK) voor het verstrekken van een lening van maximaal 1 miljoen gulden voor het pas opgerichte bedrijf Kompania di Petroli i Gas Kòrsou nv (KPGK). Dat is door premier Ivar Asjes (PS) gisteren in de Staten bekendgemaakt. Daarbij heeft hij benadrukt dat er niet 1 miljoen geleend is, maar een leningsverzoek is gedaan tot een maximum van 1 miljoen gulden. Dit bedrag is gebaseerd op de conceptbegroting in het conceptbusinessplan.
Omdat dit alles nog in concept is, is het niet mogelijk om deze informatie aan de Staten te sturen. De premier, die het land als 100 procent aandeelhouder vertegenwoordigt, heeft gesteld dat het bedrijf op dit moment nog geen cent heeft uitgegeven en dat er ook geen activiteiten ondernomen kunnen worden omdat daarvoor eerst de wetgeving gereed moet zijn.
Het enige dat KPGK op dit moment onderneemt is van voorbereidende aard. De verwachting is dat de wet in de eerste week van april aan de Staten wordt aangeboden.
Deze uitlatingen hebben geleid tot nogal wat kritiek van voornamelijk de oppositie in de Staten. ,,Waarom 1 miljoen lenen, terwijl er nog geen cent uitgegeven wordt? Waarom een bedrijf oprichten ‘bij landsverordening’, terwijl er nog geen landsverordening is? Waarom zo’n haast met het oprichten van een bedrijf, en niet eerst de landsverordening afwachten?” In de Staten is de discussie rond de mogelijke aanwezigheid van olie en gas in de territoriale wateren van Curaçao getypeerd als een soapserie.
Op pagina ….
Gas- en oliediscussie is ‘novela’


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.