Willemstad - Directeur Wesley Kook van overheids-nv Selikor zal worden gevraagd om gedurende de audit naar het beleid van het bedrijf met vakantie te gaan. Dat heeft de vicepresident van de Raad van Commissarissen (RvC) Rudolf Garmes in een schriftelijke verklaring bekendgemaakt.
,,Er rekening mee houdend dat de algemeen directeur van het bedrijf belast is met het beleid is er afgesproken dat er aan de huidige directeur gevraagd zal worden om vakantie op te nemen gedurende audit”, aldus de verklaring. ,,In afwachting van het onderzoek zal Wesley Kook doorgaan met zijn werkzaamheden in het bedrijf en zal hij de organisatie blijven leiden.” Alle werkzaamheden van het bedrijf gaan gewoon door en de maatschappij zal haar diensten aan de samenleving blijven verlenen, zo meldt de vicepresident van de RvC.
Vorige week staakten de werknemers van Selikor en vroegen een onderhoud met de directie en de raad aan. Die vergadering vond afgelopen dinsdag plaats. ,,In die vergadering zijn partijen met elkaar overeengekomen dat er een audit bij Selikor gehouden zal worden om het gevoerde beleid in het bedrijf te evalueren.” De raad schrijft dat de voorbereidingen getroffen zullen worden om de audit op korte termijn van start te laten gaan.
De verklaring is opgesteld in reactie op berichten in de media over een mogelijke schorsing of op non-actiefstelling van Kook. ,,De informatie die in sommige media is verschenen over een mogelijke schorsing of het op non-actief stellen van de huidige directeur van Selikor stroken niet met de werkelijkheid en zijn niet afkomstig van betrouwbare bronnen”, aldus de verklaring van de raad. ,,De raad weerspreekt deze informatie en is ervan overtuigd dat dit persbericht de nodige duidelijkheid zal verschaffen in de zaak.”
Het conflict dat er tussen de directie van Selikor en de vertegenwoordigers van de werknemers is gerezen, zal door de Raad van Commissarissen op een verantwoordelijke manier worden aangepakt waarbij de continuïteit van het bedrijf en de dienstverlening aan de samenleving gegarandeerd worden, aldus de raad.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.