De Statenvergadering waarin de groep GreenTown haar alternatieve plannen voor het Isla-terrein verder mocht uitleggen was van groot belang. Dat vindt coalitiepartij PAIS. Partijleider Alex Rosaria vindt dat GreenTown een plek moet krijgen in de werkgroep van het Multidisciplinaire Projectteam (MDPT) dat zich buigt over de opties voor herontwikkeling van het raffinaderijterrein. Dat is een van de twee scenario’s voor de toekomst van de Isla. De andere optie is modernisering van het terrein.
PAIS maakt zich grote zorgen over de opwarming van de aarde. Curaçao dreigt door de klimaatverandering onder water te verdwijnen, maar daarvoor is veel te weinig aandacht. Daarom ziet de partij de gesprekken met GreenTown in een bredere context. ,,Duurzame ontwikkeling is belangrijk. Maar duurzame ontwikkeling is niet mogelijk zonder goed bestuur.”
Over de Statenvergadering zegt Rosaria dat het parlement vaak vergadert over dingen die zijn gebeurd. Deze keer ging het over de toekomst. ,,Het was een kans om de toekomst vorm te geven en te bepalen wat voor land wij willen zijn. Het gaat niet om de kleur van de gebouwen, het gaat om een visie op duurzame ontwikkeling.” Dat gaat volgens PAIS niet samen met corruptie: ,,Het lukt niet zonder integere mensen die de beslissingen nemen in de regering.” Rosaria hoopt dat er op Curaçao een brede discussie op gang komt over klimaatverandering.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).