Bij vakopleidingsinstituut Feffik is er gestaakt omdat een groep van 15 werknemers geen pas voor de ziektekostenverzekering voor het jaar 2015 heeft ontvangen.
Dat heeft interim-directeur Ludwig Alberto van Feffik aan deze krant verklaard. De staking vond plaats na ruggenspraak van de werknemers met onderwijsvakbond Sitek. ,,De 15 werknemers die bij Ennia zijn verzekerd kregen de pas niet omdat Feffik over 2011 en 2012 geen premie betaalde en er daarover nog afspraken gemaakt moeten worden met Ennia”, zo legt Alberto uit.
Alberto is sinds augustus 2013 directeur. De verschuldigde premies zijn vanaf dat moment aan de verzekeringsmaatschappij betaald, aldus de directeur die verklaarde alle betaalbewijzen te hebben. Naar aanleiding van de staking is er contact geweest tussen de directie en de verzekeringsmaatschappij. Dat resulteerde in een garantiebrief van Ennia voor de werknemers zodat zij indien nodig, ondanks het ontbreken van de pas medische zorg en medicijnen kunnen krijgen.
Volgens Alberto werd de premie van de werknemers in het verleden via een broker betaald en was de administratie van Feffik zelf erg chaotisch. De verzekeringsmaatschappij zou in het verleden meerdere keren Feffik gemaand hebben om de premie te voldoen.
Alberto betreurt het dat Sitek een staking uitriep en niet eerst met de directie in overleg ging. ,,Het probleem werd opgelost nadat ik met de verzekeringsmaatschappij contact opnam. Het is gemakkelijk om een staking uit te roepen maar de vakbond is zelf ook verantwoordelijk voor de huidige situatie. Sitek zat in de voorafgaande jaren in het bestuur van Feffik.”
Voorzitter Darius ‘Lio’Plantijn was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.