Suzy Camelia-Römer is voorgedragen als plaatsvervangend lid van de Evaluatiecommissie justitiële rijkswetten voor Sint Maarten. Dit wordt door Camelia-Römer bevestigd. Eerder werd zij door de Curaçaose ministerraad opzij gezet als lid van deze zelfde commissie.
Camelia-Römer is benaderd door zowel de premier als de minister van Justitie van Sint Maarten en heeft het verzoek aanvaard. ,,Het is wachten op een Ministeriële Beschikking (MB) om de benoeming vast te leggen”, aldus Camelia-Römer. Zij legt uit dat de benoeming van de leden en plaatsvervangend leden aan de minister van Justitie is en dat alleen op Curaçao en in haar geval, de hele ministerraad over de voordracht van de Justitieminister Nelson Navarro (PAIS) heeft beslist. Het is niet helemaal duidelijk of Fred Wiel de honneurs waarneemt als plaatsvervangend lid of dat hij inmiddels lid is geworden. Curaçao moet in elk geval nog een tweede persoon vinden voor de commissie.
De evaluatiecommissie moet vier rijkswetten evalueren, over de politie, het Openbaar Ministerie (OM), het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en de Raad voor de Rechtshandhaving (RvR). Onlangs is aangekondigd dat er eerst een onderzoek uitgevoerd zal worden door de University of Curaçao (UoC) en de Universiteit Utrecht. Dit plan wordt op dit moment in het Justitieel Vierlanden Overleg (JVO) van de vier ministers van Justitie binnen het Koninkrijk besproken.
De evaluatiecommissie staat onder voorzitterschap van Raymond Begina en Harm Brouwer. Daarnaast zijn Fred Wiel (Curaçao), Bob Wit (Sint Maarten), Luciano Milliard (Aruba) en Stan Dessens (Nederland) lid van de commissie. Camelia-Römer treedt dus op als plaatsvervanger van Wit.

 

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).