Curaçao, Aruba en Sint Maarten laten zich niet afschepen met staatssecretaris Teeven.
 De Justitieministers Nelson Navarro (Curaçao), Arthur Dowers (Aruba) en Dennis Richardson (Sint Maarten) blijken een gesloten front te hebben gevormd tegen het voorstel van Nederland om staatssecretaris Fred Teeven (VVD) als gastheer/voorzitter te laten optreden bij het Justitieel Vierpartijenoverleg (JVO) in Den Haag.
Dat halfjaarlijkse overleg stond - deze krant berichtte daar gisteren over - aanvankelijk voor woensdag in de agenda’s waarbij Nederland zoals de afgelopen jaren steeds het geval was door minister Ivo Opstelten (VVD) zou worden vertegenwoordigd.
Opstelten moest zich woensdag evenwel voorbereiden op een zwaar debat woensdagavond met de Tweede Kamer over de aanslagen in Parijs. Als vervanger werd Teeven naar voren geschoven, maar dat pikten Navarro, Dowers en Richardson niet.
Het trio maakte klip en klaar duidelijk het overleg alleen te willen ingaan met Opstelten aan tafel. Zij voerden daarvoor twee argumenten aan. Het voornaamste: Opstelten maakt al vele jaren deel uit van het JVO en kent het dossier plus de situatie op de eilanden door en door terwijl de materie voor Teeven zo goed als onbekend is.
Daarnaast vonden de drie dat het een slecht signaal aan het thuisfront is als een Koninkrijksoverleg op ministerieel niveau gevoerd zou worden met een staatssecretaris. Dat zou de indruk kunnen wekken dat het JVO niet al te serieus wordt genomen door Nederland.
Voor Den Haag kwam het verzet tegen stand-in Teeven als een verrassing, maar na enige discussie werd besloten het JVO een dag uit te stellen zodat Opstelten er toch persoonlijk aan kon deelnemen, ook al moest die daarvoor reeds eerder gemaakte afspraken afzeggen en oogde hij nog wat vermoeid vanwege het urenlange Kamerdebat van woensdagavond.

maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).