Willemstad - PwC Dutch Caribbean is het ‘onafhankelijke accountantskantoor’ dat het definitieve Business Plan 2011 van datacenter Curaçao Technology Exchange (Ctex) beoordeelde.
Dat bevestigt UTS, de grootste aandeelhouder in het project dat al tijden aanzienlijke financiële problemen kent en de afgelopen week het mikpunt was van veel publiciteit in verband met de onthulling dat de daarin opgenomen letters of intent (LOI’s) van buitenlandse bedrijven vervalst zijn.
Ctex-ceo Anthony de Lima had na de onthulling hierover verklaard dat hij in het verleden een ‘third party auditing firm’ had ingeschakeld om naar zijn zeggen de volledigheid en accuraatheid van het businessplan te onderzoeken. Hij weigerde echter de naam te noemen van het kantoor, maar UTS - dat circa 60 procent in Ctex heeft - meldt dat het PwC betreft.
PwC verklaart tegenover het Antilliaans Dagblad desgevraagd het volgende: ,,Onlangs hebben wij kennis genomen van de berichtgeving in de media rond Ctex en de mogelijke fraude met ‘letters of intent’. PwC geeft onafhankelijk professioneel advies aan klanten over de kwesties die belangrijk voor hen zijn in hun bedrijfsvoering. Onze klantrelaties worden beheerst door strikte geheimhouding, derhalve kunnen wij geen commentaar geven op individuele gevallen en opdrachten.”
In algemene zin kan PwC wel melden dat de werkzaamheden van een accountantskantoor ten aanzien van een businessplan bestaan uit ‘het beoordelen van de aannames van de opdrachtgever die ten grondslag liggen aan de toekomstgerichte financiële informatie zoals opgenomen in het businessplan’.
Dit zijn de door de opdrachtgever ingeschatte omzet en kosten, bezittingen en schulden en kasstroomoverzichten voor een bepaalde periode. PwC: Hiertoe voert de accountant normaliter gesprekken met de opdrachtgever en voert hij cijferanalyses uit.
,,Het vormen van een oordeel over de overige onderdelen van het businessplan valt normaliter buiten de scope van de opdracht”, aldus PwC in een verklaring aan deze krant. Daaruit kan worden geconcludeerd dat het zestal LOI’s waar het nu allemaal om draait niet zijn beoordeeld.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).