Premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) en waarnemend gouverneur Nolda Römer-Kenepa hebben gisteren een plechtige vergadering bijgewoond waarbij een minuut stilte werd gehouden voor de slachtoffers van de terroristische aanslag in Frankrijk afgelopen woensdag.
Asjes en Römer-Kenepa zijn door de Franse consul, Jean-Marie Pradin, ontvangen. Na het ondertekenen van het condoleanceregister werd door de aanwezigen een minuut stilte gehouden, onderwijl bordjes ophoudend met de tekst ‘Je suis Charlie’ en ‘Ami ta Charlie’, hiermee de slachtoffers herdenkend die bij het Frans tijdschrift ‘Charlie Hebdo’ werkten.
De premier heeft donderdag ook al een brief gestuurd naar de Franse consul waarin hij namens Curaçao zijn medeleven betuigt aan de Franse gemeenschap. In de brief aan Pradin schrijft Asjes het bloedvergieten als gevolg van de terroristische aanslag in Frankrijk sterk af te keuren, evenals de onverholen poging om een inbreuk te maken op de vrijheid van meningsuiting. ,,In deze pijnlijke periode willen we ons diepe medeleven betuigen aan uw regering en de families van de onschuldige slachtoffers, onderwijl ook onze steun betuigend aan de gewonden”, aldus de Curaçaose premier in zijn brief.
,,Meer dan ooit tevoren hebben het volk en de regering van Curaçao zich verenigd met de Franse gemeenschap en andere gemeenschappen rond de wereld die strijden tegen alle vormen van terrorisme en voor vrijheid en democratie.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).