Een beschermd monumentaal pand, gelegen aan de IJzerstraat 59 in Otrobanda, dat al jaren in vervallen staat verkeert, wordt opgeknapt. Dat werd gisteren bekendgemaakt.
In 1923 overleed de eigenaar van het pand. De erfgenamen hebben al jaren daarna geen actie ondernomen om het pand te verdelen of te verkopen. Een kwart eeuw geleden kwam het leeg te staan en werd het betrokken door drugsverslaafden. In fases stortten delen van het pand in elkaar, vaak na een regenbui. De vervallen staat van dit grote beschermde monumentale pand doet het aanzicht van Otrobanda, staande op de Werelderfgoedlijst, geen goed en brengt al jaren de nodige overlast met zich mee voor de omgeving.

pand

Lees meer...

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).