Baker & McKenzie is de nieuwe nummer één van advocatenkantoren in de ranglijst 2009 van het Nederlandse zakenblad Incompany100. Van Doorne, de grote winnaar van vorig jaar, bungelt plotseling ergens onderaan. Op Curaçao is door middel van een associatie VanEps Kunneman VanDoorne actief. Incompany100 is het zakenblad met naar eigen zeggen ‘onafhankelijk onderzoek’ naar Nederlandse adviesorganisaties. De crisis betekent voorlopig ook een einde aan de hegemonie van de advocaten op de overall ranglijst. De sector levert nog steeds de sterkste prestaties, maar wordt nauw op de hielen gezeten door vier andere beroepsgroepen. Dit machtsverlies wordt geïllustreerd door het feit dat de sector advocatuur en notariaat voor het eerst in zes jaar niet de overall winnaar levert. Van Doorne, de nummer één van vorig jaar, daalt maar liefst twintig plaatsen in de ranking. De oorzaak van de ‘bekoelde’ relatie tussen klanten en hun advocaat of notaris is de prijs-kwaliteitverhouding, waar de klant tijdens de recessie met een extra kritisch oog naar kijkt.
Lees meer...

Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.