Tijdens het afgeven van de gebruikelijke ceremoniële saluutschoten is patrouilleschip Zr. Ms. Friesland gisterochtend negen uur de haven van Willemstad binnengevaren.

Het patrouilleschip van de Koninklijke Marine voert de komende vier maanden kustwachttaken uit in het Caribisch gebied. De Friesland en haar bemanning zijn toegerust voor anti-drugsoperaties en voor noodhulp na de passage van een orkaan. Daarnaast kan de Friesland ook ingezet worden tegen piraterij. De Friesland voer in 2013 ook in het Caribisch gebied. Toen heeft het schip meerdere drugstransporten onderschept. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.