Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Bij Shete Boka is gisteren door het Curaçao Tourist Board (CTB) en Carmabi een nieuw complex geopend.

 

In het nieuwe gebouw worden de toegangskaarten verkocht tot het nationale park en is een sanitaire ruimte gecreëerd. Volgens het CTB wordt hiermee tegemoetgekomen aan de vraag van de bezoekers.
Ook is er een informatiebalie gecreëerd. Het CTB laat weten dat zij samen met Carmabi dit jaar meer projecten zullen uitvoeren om het niveau van de verschillende parken te verhogen. Bij de opening waren ook de minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling aanwezig, Paul Stokkermans directeur van Carmabi en een afgevaardigde van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur.
Het gebied bij Shete Boka werd in 1994 omgedoopt tot nationaal park toen er werd geconcludeerd dat de zeeschildpadden moesten worden beschermd. Sindsdien bezoeken per jaar ongeveer 60.000 mensen het nationaal park. Omdat er zoveel bezoekers het park aandoen is het volgens CTB van groot belang dat het er zo goed mogelijk bij ligt.

Foto CTB


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).