Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het stationsschip Zr.Ms. Zeeland heeft een enorme drugsvangst gedaan. Gedurende een routinecontrole aan boord van de vissersboot Caribbean Soul werd er 6.000 kilo wiet gevonden.

,,De samenwerking met de Koninklijke Marine en onze overige partners blijft vruchten afwerpen”, aldus de commandant van de Amerikaanse kustwacht in de sector San Juan. Niet eerder werd er zo’n grote vangst gedaan door het stationsschip van de Koninklijke Marine.
De Caribbean Soul was met 12 personen aan boord onderweg van Jamaica naar Guyana. De vissersboot werd ontdekt door een patrouillevliegtuig van de Amerikaanse kustwacht. Zij stuurden Zr.Ms. Zeeland op het vaartuig af voor een inspectie. Net voor zonsopgang werd het bootje gedetecteerd door het marineschip.
De helikopter en de snelle onderscheppingsboten met het Law Enforcement Detachement van de Amerikaanse kustwacht werden gelanceerd. Zij voerden een boarding uit op de Caribbean Soul en troffen vrijwel meteen de enorme hoeveelheid marihuana aan.
De Caribbean Soul en haar bemanning werden aangehouden en geëscorteerd naar Ponce in Puerto Rico, waar ze zijn overgedragen aan de Drugs Enforcement Agency. Commandeur Hans Lodder, Commandant Zeemacht in het Caribische Gebied: ,,Dit soort grote onderscheppingen geven aan dat er voor ons werk genoeg is. Om dit voor elkaar te krijgen, is goede samenwerking en informatie uitwisseling met alle partners in dit gebied cruciaal.”

Foto Defensie Caribisch Gebied


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.