Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Uitgeverij De Bezige Bij in Nederland heeft de rechten voor de boekverfilming van de klassieker ‘Dubbelspel’ van de Curaçaose auteur Frank Martinus Arion verkocht. De film zal worden geproduceerd door een Amerikaanse maatschappij, met een voltallige Engels-Amerikaanse cast. Dat wordt door verschillende betrouwbare bronnen bevestigd aan het Antilliaans Dagblad.Naar verluidt wordt volgende maand meer bekend.
Sinds de publicatie van het boek in 1973 zijn er verschillende mensen en filmproductiebedrijven geweest die het boek wilden verfilmen, maar dat is nooit van de grond gekomen. De laatste poging om het literaire boek te verfilmen dateert uit 2007. In dat jaar keurde Martinus Arion het script van de Jamaicaanse scenarioschrijver Evan Jones goed. Het budget voor de verfilming van ‘Double Play’ stond destijds geraamd op 3,7 miljoen dollar.
Het is de verwachting dat er gelijk met een Engelse verfilming ook een herziende Engelse vertaling van het boek wordt gemaakt. Dubbelspel werd vertaald in het Deens, Duits, Engels en Papiaments. Het boek werd in 2006 gratis verspreid bij Nederlandse openbare bibliotheken, als onderdeel van het evenement ‘Nederland leest’. Dat was bedoeld om het lezen van Nederlandstalige boeken te stimuleren. Uiteindelijk zijn er in een periode van enkele weken 700.000 exemplaren bij de bibliotheken uitgereikt.
De roman beschrijft een zondagmiddag op Curaçao tijdens een dominospel. Domino is soms een gevaarlijk spel. Het gevaarlijke spel in het boek is dat twee van de vier spelers vreemdgaan met de partners van andere spelers. Het boek leest als een spannend verhaal en heeft een diepere laag die klassenverschillen in de Antilliaanse samenleving beschrijft. In 1973 was het boek meteen een groot succes. Arion kreeg er destijds de Van der Hoogtprijs voor.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.