Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Circa 150 sympathisanten van regeringspartijpartij Pueblo Soberano woonden gisteren de herdenking van de in 2013 vermoorde politieke leider Helmin Wiels bij.

herdenkinwiels

Iets voor zessen vertrok de groep vanuit de kerk bij Steenrijk richting Marie Pampoen naar de plek waar Wiels werd gedood.
Premier Ivar Asjes wachtte de groep bij de herdenkingsplek op. De premier was niet zoals een groot deel van de deelnemers aan de herdenking in een T-shirt van de partij gekleed. Partijvoorzitter Edward Joseph had de leden de afgelopen tijd vaak opgeroepen bij de herdenking een T-shirt van de partij aan te trekken.
Tijdens de herdenking stond Asjes de hele tijd achter in het publiek. Op de vraag of hij nog het woord zou voeren bij de herdenking, antwoordde de minister-president dat hij geen commentaar wilde leveren. De herdenking werd afgesloten zonder dat de soberano-sympathisant op de hoogste politieke post in de samenleving, het woord op deze historische dag voerde. Zonder dat de premier ook als regeringsleider welkom werd geheten door zijn eigen partij. Vorig jaar nog was de premier een vaste spreker op de wekelijkse partijbijeenkomsten van PS waarbij hij met een soberanopetje op, fel van leer trok tegen tegenstanders die kritiek hadden op de partij. Niet eerder was de tegenstelling tussen de minister-president en zijn eigen partij zo pijnlijk zichtbaar als bij de herdenking gisteren twee jaar na de moord op Wiels.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.