Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Curaçao Boxing Association (CuraBox) beschikt sinds afgelopen weekend over een eigen boksring. Dat heeft de boksvereniging bekendgemaakt.

De aanschaf van de ring is mogelijk gemaakt dankzij de subsidie van Federashon Deporte i Olimpiko Kòrsou, aldus CuraBox. ,,Alleen de hoge inklaringskosten waren helaas wel een financiële domper voor ons als non-profit organisatie die het land en de sport dient”, aldus Edwin Baas, de voorzitter van CuraBox.
CuraBox is het overkoepelende orgaan voor de bokssport op Curaçao dat op 5 januari 1977 werd opgericht als Curaçaose Amateur Boks Associatie (CABA). De boksbond die voor 2009 door onbekende reden niet actief was, werd eind augustus 2009 onder voorzitterschap van Baas voorzien van een nieuw bestuur. Sindsdien werden een aantal keer per jaar officiële amateur bokswedstrijden gehouden op Curaçao, waaraan meer dan 14 verschillende Curaçaose teams/clubs deel hebben genomen. ,,Als het aan ons lag organiseerden we wel veel vaker per jaar amateur bokswedstrijden. Echter, door de hoge organisatorische kosten is dat niet mogelijk geweest. Een hoge kostenpost was altijd het huren van de boksring, doordat de ringverhuurders enorm hoge bedragen vragen”, aldus de voorzitter van CuraBox, die verder aangeeft: ,,Nu wij als CuraBox over een eigen boksring beschikken, valt deze kostenpost weg en zijn we van plan om regelmatiger wedstrijden in het amateurboksen te organiseren.”
Een aantal voorbeelden van deze wedstrijden is de Fighters of the Caribbean wedstrijden op de avond van 9 mei in de International School of Curaçao en het boksprogramma voor de Papa Godett troffee op 30 mei.
Komende vrijdag vindt er een persconferentie plaats waarbij zowel de boksring als het programma van Fighters of the Caribbean gepresenteerd worden. Tevens zal er een aantal demonstratiewedstrijden gehouden worden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.