Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er wordt een nieuw honkbalcomplex gebouwd op Curaçao door de Amerikaanse organisatie International Baseball Partners LLC (IBP). Het complex is bedoeld om te fungeren als een internationaal honkbalcentrum voor de ontwikkeling van spelers.
Dit nieuws is te lezen op de website van de Yankeebiscuitsfan’s Dutch Blog, maar ook OeverZaaijerLyongo architecten maakt er melding van. IBP is in de Verenigde Staten de organisatie die wereldwijd honkbalcomplexen bouwt volgens het ‘Build, Own and Lease’-principe.
Het project is genaamd ‘Project 421’ verwijzend naar 4 academies in 2 complexen op 1 campus. De architecten leggen nader uit dat het gaat om de bouw van een hoofdstadion, 4 honkbalvelden, 2 oefenvelden, scholingsfaciliteiten voor spelers en een hotel.
,,Het project wordt in nauwe samenwerking met de Curaçaose overheid uitgevoerd”, zo staat op de blog te lezen. De keuze voor Curaçao wordt zo uitgelegd: ,,Curaçao ligt in het centrum van een honkbalbroeikas, vlak voor de Venezolaanse kust, in een gebied dat ook niet ver gelegen is van de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico, en Curaçao brengt meer Major League Baseball (MLB)-spelers voort per hoofd van de bevolking dan welk ander land dan ook. De keuze voor Curaçao is dus logisch. Venezuela is niet gekozen omdat er te veel politieke en sociale onrust is.”
‘Project 421 Training Facilities’ beslaat een oppervlakte van ongeveer 20 hectare. Beide complexen zij gesitueerd aan de toegangsweg naar luchthaven Hato.
Het is de bedoeling dat het complex gereed is in de zomer van 2016, op het moment dat ook gestart wordt met een nieuwe Curaçao Summer League waarbij spelers opgeleid worden tot internationals.
Op de IBP-website staat nog: ,,Ons architectenteam heeft een goede job gedaan in het mixen van honkbal met de mooie Curaçaose natuur. Vooral de slaapgelegenheden zijn ontworpen in diamantvorm waarbij gebruikgemaakt wordt van de wind die altijd over het eiland waait. Het is een mooie stap vooruit voor het honkbal en het eiland Curaçao.”
https://yankeebiscuitfansdutchblog.wordpress.com/

honkbalcentrum


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.