Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zeventien jongeren hebben succesvol het vormingstraject ‘Un komienso nobo’ (Een nieuw begin) afgerond. Via dit leerwerkproject van Fundashon Union di hubentut (Funditut) zijn ze klaargestoomd voor uiteenlopende banen in de sectoren horeca, kantoorwerk, beveiliging en techniek.

Jongeren1De jongeren hebben door MFK-ministers Sithree van Heydoorn (Onderwijs) en Shalten Hato (Justitie) hun certificaten uitgereikt gekregen. Het project vloeit voort uit een interministeriële samenwerking tussen hun ministeries en het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW).
Funditut is een ondersteunende stichting van de Stichting Jeugdcentrale Curaçao (SJC) en is belast met de uitvoering van de eerste editie van het leerwerkproject. Er is in juli vorig jaar met een aantal meisjes en in december met een groep jongens gestart.
Onder intensieve begeleiding van Angeline Cominencia-Quarton en Achanty Damice-Thomasa hebben de jongeren de gekozen trajecten doorlopen en zij mogen ook extra cursussen volgen bij onder meer uitzendbureau At your Service en Grupo SAK.Jongeren2
In het leerwerkproject hebben de Funditut-begeleiders een aantal obstakels moeten overwinnen. Zo moesten ze met sommige deelnemers veel praten en hen blijven aanmoedigen, zodat ze niet vroegtijdig opgaven om de eindstreep te halen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.