Anuschka Cova-Martens gepresenteerd als ceo Chata

Van onze redactie
Willemstad - Anuschka Cova-Martens is de nieuwe ceo van Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata); met het toerisme als de voornaamste motor voor de lokale economie is Chata een van de belangrijkste zo niet dé belangrijkste belangenvereniging van het Curaçaose bedrijfsleven.

F05 Anushka Cova cropCova brengt ruim 26 jaar ervaring in leidinggevende functies met zich mee, aldus Chata, met een sterke achtergrond in de private sector, publiek-private samenwerkingen en een goed begrip van de toerisme-industrie.
Zij was eerder zes jaar lang voorzitter van de Curaçao International Financial Association (Cifa), ook zes jaar lang vicevoorzitter van het Curaçao International Financial Center (CIFC) en was lid van het Curaçao Tourism Master Plan Steering Committee alsmede het Curaçao Investment Committee.

Met toerisme als belangrijkste pijler van de Curaçaose economie, is Chata ‘verheugd om Cova aan boord te hebben’ om de groei en ontwikkeling verder te stimuleren. ,,Als ceo van Chata zal zij de vereniging leiden in haar missie om een zichtbare, leidende en effectieve bijdrage te leveren aan een levendig en duurzaam toerisme- en horecaproduct op Curaçao”, zo wordt gemeld in een persbericht.

Haar uitgebreide ervaring en toewijding aan de industrie zullen volgens de vereniging van onschatbare waarde zijn bij het bevorderen van de initiatieven van Chata, waaronder belangenbehartiging namens de sector, bestemming- en productmarketing, behoud en groei van luchtvaartdiensten, ontwikkeling van producten en menselijke hulpbronnen, en communicatie ‘als de stem van de sector’.

,,We zijn zeer verheugd om Anuschka Cova welkom te heten als onze nieuwe ceo”, zegt Mimi Luttge, voorzitter van Chata. ,,Haar ervaring en diepgewortelde passie voor de toerisme-industrie maken haar de ideale kandidaat om Chata naar de toekomst te leiden.”

Cova zelf is enthousiast over haar nieuwe rol en zegt: ,,Ik ben vereerd om me bij Chata aan te sluiten als ceo en ik ben toegewijd om positieve veranderingen in de toerisme-industrie te stimuleren. Samen met onze leden, partners en het bestuur van Chata zullen we blijven streven naar duurzame groei van de toerismesector van Curaçao en ervoor zorgen dat de voordelen daarvan door onze hele gemeenschap worden genoten.”
Chata maakt van de gelegenheid gebruik om ‘het geweldige werk te erkennen dat is verricht door Jim Hepple’, die achttien maanden heeft gediend als interim-managing director. Zijn inzichten en inspanningen zijn ‘van grote waarde geweest voor Chata en haar leden’. Cova en Hepple zullen de komende weken samenwerken om een soepele overgang te waarborgen.

Chata is een non-profit vereniging aangedreven door haar leden, die meer dan 250 private sector-organisaties vertegenwoordigt die alle takken van de toerisme- en horeca-industrie op Curaçao bestrijken. Toerisme is cruciaal voor de economie van Curaçao, en Chata is naar eigen zeggen ‘toegewijd om de sector naar een hoger niveau te tillen’.

Het bestuur wordt naast voorzitter Luttge (LionsDive) gevormd door Jeroen Vliex (Blue Bay), Rick van der Pluijm (TUI), Rolf Sprecher (Lionstone met onder meer Sunscape en Dreams), Mark Nooren (Curaçao Marriott), Maylin Trenidad (Renaissance), Edward Suares (Corendon en Botanica), Jaime Osma (Kontiki), John Anderson (Curaçao Airport Partners), Omar van der Dijs (Licores Maduro) en Robbin Vogels (Avila). Chata werd in 1967 opgericht. Voor meer informatie zie ook de website:
www.chata.org

 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.