Nieuwe spelers en spelers die eerder gestopt zijn omdat ze niet betaald kregen

Van een onzer verslaggevers

Willemstad/Amsterdam - Dick Advocaat, de kersverse bondscoach van het Curaçaose voetbalelftal, en zijn team zijn van plan om een aanzienlijk aantal nieuwe spelers aan het nationale team te binden. Maar ook om een aantal voetballers weer terug naar Curaçao te halen, die zijn vertrokken omdat ze niet betaald kregen. Dat vertelde Advocaat maandagavond in de Nederlandse talkshow Veronica Offside.

AdvocaatvoetbalDe hoge schulden die voetbalbond Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) had, en met name de schuld die bestond uit achterstallige betalingen aan de spelersgroep, waren vorig jaar voor Advocaat nog een van de redenen om niet voor Curaçao aan de slag te gaan. ,,Toen hebben wij gezegd: dan stappen wij niet in. Pas als de spelers hun geld gehad hebben. Ze zeggen dat dat allemaal geregeld is”, aldus Advocaat in het tv-programma.
Maar een aantal voetballers, die voorheen voor Curaçao uitkwamen, was toen al gestopt. Namen die in de talkshow worden genoemd, zijn die van Leandro Bacuna, Vurnon Anita, Brandley Kuwas en Jürgen Locadia. ,,Die moeten we weer proberen te overtuigen”, zo zegt de nieuwbakken bondscoach.
Spelers die Advocaat voor het eerst naar Curaçao wil halen, zijn onder meer Riechedly Bazoer, die momenteel bij AZ speelt, en de twee PSV’ers Armando Obispo en Shurandy Sambo. Ook de bij Luton Town spelende Tahith Chong en de zoon van Patrick Kluivert, Justin Kluivert, die bij AFC Bournemouth onder contract staat, staan op het verlanglijstje van Advocaat.
Net als Sontje Hansen overigens, maar gezien zijn jonge leeftijd verwacht Advocaat niet dat hij al een keuze voor Curaçao durft te maken, omdat hij daarmee een eventuele selectie voor Oranje zou kunnen verspelen.
Het gesprek met Advocaat in Veronica Offside gaat niet alleen over de spelers. Ook vertelt hij desgevraagd, door presentator Wilfred Genee, dat geld voor hem geen drijfveer was om deze nieuwe klus aan te nemen. ,,Normaal krijg je een bepaald bedrag, maar dat wordt nu door vieren gedeeld (doelend op hemzelf, Cor Pot, Kees Jansma en Casper van Eijck, red). Dus ik verdien hetzelfde als die andere jongens. Dat gebeurt natuurlijk nooit.” Op de vraag hoeveel hij dan precies betaald krijgt, antwoord Advocaat lachend: ,,Heel weinig!”
De nieuwe bondscoach herhaalt aan de talkshowtafel zijn doel: Curaçao kwalificeren voor het WK in 2026. ,,Dat traject kan anderhalf jaar duren, maar ook twee maanden. Dat is afhankelijk van of je wint of verliest. We hebben er veel zin in”, zo zegt Advocaat.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.