Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Dick Advocaat is de nieuwe bondscoach van het Curaçaose nationale herenvoetbalelftal. Na maanden van speculaties en onlangs opnieuw gestarte onderhandelingen, is dan eindelijk het hoge woord eruit.

advocaatVoetbalbond Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) laat weten dat een van de voorwaarden voor het aanstellen van Advocaat was, dat er eerst een technisch directeur zou komen. En die is er gekomen, met ingang van afgelopen zondag, in de persoon van Khalid Sinouh. Daarna gingen de onderhandelingen met Advocaat verder, wat al snel resulteerde in een door hem ondertekend contract voor de functie van bondscoach.
Bij de ondertekening liet Advocaat weten: ,,Ik ben verheugd bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van het voetbal op Curaçao. Het heeft even geduurd om zover te komen, omdat het huidige bestuur van FFK eerst schoon schip wilde maken: spelers betalen, de schulden van de organisatie aflossen, nieuwe sponsorships zoeken en het vertrouwen herstellen. Het lijkt erop dat dit is bereikt, en ik zie deze hele situatie als een prachtig avontuur. Het zal ongetwijfeld een geweldige ervaring zijn om te zien hoe een groepje oude vertrouwde vakmensen daar iets moois neerzetten, ook en vooral voor de tijd na ons; dat Curaçao een stabiele organisatie en een leuk elftal heeft.”
Zoals al eerder in deze krant te lezen was, reist de 76-jarige Advocaat niet als enige af naar Curaçao. Cor Pot (72) is namelijk aangenomen als assistent-bondscoach. Bijzonder detail is dat zijn zoon, Robert Pot, de zaakwaarnemer van Advocaat is. Advocaat en Pot werkten ook in 2021 al in deze functieverdeling samen, bij het nationale elftal van Irak. En ook Kees Jansma (76) komt in dienst van FFK, als perschef mediazaken en sponsoring.
De voetbalbond organiseert op 27 januari een persconferentie, waarbij de nieuwe aanwinsten zullen worden geïntroduceerd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.