Behandeling begroting in Staten start 22 januari

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De behandeling in de Staten van de begroting voor het dienstjaar 2024 wordt niet uitgesteld tot na het Tumba Festival - dat van 22 tot en met 26 januari gehouden wordt - zoals Rennox Calmes van eenmansfractie Trabou pa Kòrsou (TpK) had verzocht.

uitsteltumbaWoensdag werd bekend dat Statenvoorzitter Charetti America-Francisca de parlementsleden heeft opgeroepen om op maandag 22 januari om 9.00 uur aanwezig te zijn.
Redenen voor Calmes om uitstel te vragen, waren onder meer omdat het anders een gebrek aan respect voor de muzikanten zou zijn, en omdat het voor Statenleden belangrijk is om het Tumba Festival te ondersteunen, aangezien het festijn ook bij zou dragen aan de economie.
Calmes kreeg bijval van Statencollega Gilbert ‘Gibi’ Doran (MFK), die overigens zelf in 1984 het festival won en ook daarna veel tumba’s schreef.
De Statenleden stonden niet unaniem achter Calmes. Zo liet bijvoorbeeld PNP’er Sheldry Osepa weten dat het heel normaal is dat mensen overdag werken, 's avonds naar het Tumba Festival gaan en 's ochtends weer aan het werk gaan. Met andere woorden: ’s avonds een vent, ’s ochtends een vent.
De begrotingsbehandeling voor 2024 heeft overigens al eerder vertraging opgelopen. Oorspronkelijk stond dit onderwerp vorige maand op de agenda, maar vanwege het overlijden van MFK-Statenlid Amerigo Thodé is deze vergadering toen niet doorgegaan.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.