Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Jeanette Hooi-Bonet is aangesteld als interim-directeur van stichting Cinex. Hoewel dat nog niet formeel wordt bevestigd, staat Bonet als zodanig vermeld in het Handelsregister.

bonetZelf verwijst ze naar volgende week: dan wordt een persbericht uitgestuurd. Onder andere over de aanstelling van Bonet. Cinex staat voor Curaçao Investment & Export Development Foundation.
Deze stichting werd in 2014 opgericht. Doel is een bijdrage te leveren aan de bevordering van de economische ontwikkeling van het Land Curaçao door het aantrekken van investeringen en het bevorderen van export.
Bonet (56 jaar) is actief als bestuurslid van de Kamer van Koophandel (KvK). Ze was tot voor kort mededirecteur van Karibe Hulanda bv, de voormalige beheerder van beide Kurá Hulanda-resorts. En ook deed ze vorig jaar voor de DP (Democratische Partij) een gooi naar een zetel bij de Statenverkiezingen.
De nieuwe interim-directeur van Cinex was jarenlang actief in het bedrijfsleven en in het bijzonder de toeristische sector. Bij haar nieuwe werkgever zal ze het doel van de stichting trachten te bereiken door het aantrekken, assisteren, overtuigen en het faciliteren van buitenlandse investeerders, zodat deze geïnteresseerd raken in het willen investeren in het product Curaçao en ook om investeerders geïnteresseerd te laten raken een bedrijf op het eiland te vestigen of uit te breiden.
Het bestuur van Cinex bestaat uit Aimée Francisco-Kleinmoedig, Mirto Murray en Gyselle Meulens-Petronia. Van Cinex was jarenlang Ramon Koffijberg directeur. Na zijn aftreden nam Raymond Jamanika, die al enkele jaren werkzaam was bij de stichting, gedurende twintig maanden waar.
www.cinex.cw/home


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.