Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Nederlandse honkballers van het Koninkrijksteam hebben de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de World Baseball Classic (WBC) in Tokio verloren.


KoninkrijksteamVolgens de NOS zagen 50.000 fans hoe de ploeg van bondscoach Hensley Meulens in een spannend duel na elf innings met 8-6 verloor van Japan.
Nadat Jonathan Schoop de score nog op 1-1 wist te brengen met een homerun, liep de Japanse ploeg al snel uit naar een voorsprong van 5-1. Sho Nakata bracht met een homerun en twee man op de honken in één klap drie punten binnen: 4-1. In de derde inning komt het Koninkrijksteam terug tot 5-5, mede dankzij een homerun van Wladimir Balentien. Maar Japan komt opnieuw op voorsprong en het team van Oranje verzilvert de kansen niet om gelijk te komen. Zelfs niet als in de achtste inning alle honken bezet zijn met maar één man uit. In de negende inning wordt het toch weer gelijk (6-6) na een honkslag van Schoop, maar in de elfde inning gaat het alsnog mis. Als Nakata met een honkslag twee punten voor zijn team verdient, weet het Koninkrijksteam die achterstand niet meer in te halen. Voor een plaats in de halve finale moet Nederland in groep E bij de eerste twee eindigen. Na Japan treft het team nog Israël en Cuba
Het was vooral een moeilijke wedstrijd voor pitcher Rick van den Hurk. ,, De 31-jarige werper speelde de afgelopen twee seizoenen in Japan en kreeg dus flink wat oude bekenden tegenover zich”, aldus de NOS op hun website. Na de derde inning werd Van den Hurk afgelost door Diegomar Markwell die in de vijfde inning weer plaats maakte voor Shairon Martis.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.