Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Oranjestad - Op ongeveer vijf mijl ten noordwesten van Saba is gisteren een enorme dode bultrugwalvis gevonden. De doodsoorzaak van de 12 meter lange volwassen walvis is vooralsnog onbekend.


bultrug walvisWel zijn in de directe omgeving een aantal grote tijgerhaaien gevonden.
De Saba Conservation Foundation geeft aan dat de walvis van een afstand op een gekapseisd schip leek. De Kustwacht werd opgeroepen en vanuit Sint Maarten steeg een helikopter op om de situatie te onderzoeken. Al snel werd echter duidelijk dat het om een dode walvis ging. Vier meter lange tijgerhaaien, maar ook blauwe haaien vierden feest bij het karkas van de bultrugwalvis.
Saba Marine Park heeft gisterochtend meerdere foto’s en een weefselmonster afgenomen, die gestuurd worden naar de NOAA en Wageningen Marine Research in Nederland voor een analyse.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.