Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Even leek het erop dat er te weinig wind zou zijn voor de Piet Dijk Race afgelopen zondag. Maar de al bijna vier decennia gehouden jaarlijkse zeilrace is onder ideale weersomstandigheden voor de zeilers gevaren.

zeilraceDeze circa 6 uur durende race, die start vanaf WSV Jan Sofat, gaat naar Klein Curaçao, waar een boei gerond moet worden om vervolgens weer op het Spaanse Water te finishen. Er deden verschillende jachten mee in zowel de cruising- als de racingklasse.
In de cruisingklasse was de strijd om de eerste plaats erg spannend tussen de Holiday en de Nimfa di Awa, waarbij de Holiday de winnaar werd. Op de derde plaats eindigde de Melody. In de racingklasse leek het erop dat de Case Tete er met de winst vandoor zou gaan. Helaas moest dit jacht na verrekening met de handicap de eerste plaats overlaten aan de Merlin Budget Marine gevolgd door de Chamba II. Het volgende zeilevenement wordt de Curaçao Regatta, die gehouden wordt op 14 en 15 april. Voor informatie: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.