Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De reden om de Statenvergaderingen van deze week tot nader orde uit te stellen, is ‘dat de gemoederen op dit moment nog verhit zijn door de laatste ontwikkelingen’. ,,In dat opzicht is het verstandig om eerst een afkoelperiode in te stellen en dan later de vergaderingen weer in te plannen.’’


Mc WilliamDat heeft Statenvoorzitter Giselle Mc William van MAN tegenover deze krant verklaard. Mc William vertelde ook dat het besluit zonder overleg met de fractieleiders was genomen. ,,Als voorzitter heb ik de bevoegdheid om vergaderingen uit te stellen, daar is geen overleg met anderen voor nodig,”, aldus de voorzitter. Mc William verklaarde ook dat er de afgelopen tijd heel veel spanningen zijn in de Staten en de regering en dat het ook zijn weerslag heeft op de bevolking.
Vandaag zou de Staten vergaderen over de situatie bij Insel Air. De groep Statenleden die zich als de nieuwe meerderheid presenteert, wilde dat de Staten zo snel mogelijk een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter kiest. ,,De leden hebben het recht om een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter te kiezen. Net zoals zij een voorzitter benoemen, kunnen zij ook besluiten dat zij een andere voorzitter willen”, aldus Mc William, die zei zo snel mogelijk de vergaderingen opnieuw te zullen inplannen.
De zogeheten nieuwe meerderheid van 11 in de Staten, waar de twee PS-Statenleden deel van uitmaken, zal de voorzitter in een brief manen om zo snel mogelijk vergaderingen in te plannen, zo liet politiek leider Gerrit Schotte van MFK gisteren bij TeleCuraçao weten. In diezelfde uitzending verklaarde politiek commentator Ricardo Isebia dat de groep van 11 de voorzitter niet nodig heeft om te vergaderen. Net zoals in 2012 gebeurde, toen werd er ook, nadat er geen steun meer was voor de regering-Schotte, gewoon doorvergaderd.
Isebia opperde ook de mogelijkheid dat de groep van 11 Statenleden het demissionaire kabinet naar huis kan sturen en dan in de resterende tijd tot aan de verkiezingen kan regeren met een ploeg van 5 ministers. Het is niet bekend of de meerderheid van 11 dat zal doen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.