Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Als het aan parlementariër Elsa Rozendal van de MAN ligt gaat de overheid over op het betalen van mensen met overgewicht om af te vallen. Ze voorziet met deze maatregel veel geld te besparen in de gezondheidszorg.

 

rozendal2

,,Volgens een rapport uit 2014 van het Volksgezondheid Instituut Curaçao heeft 62,6 procent van de mannen, 32.148, op het eiland obesitas en 67,3 procent, of 43.941 vrouwen, hiermee te maken. 76.089 Mensen op het eiland hebben obesitas en dat veroorzaakt veel ziekten waaronder hoge bloeddruk, diabetes en cholesterol. Dat kost de overheid en de gemeenschap heel veel geld”, aldus het Statenlid. Als oplossingen ziet ze bewustwordingsprogramma’s en incentives om mensen tot afvallen te stimuleren. ,,Als de overheid mensen betaalt om overgewicht kwijt te raken zullen ze sneller afvallen en daarmee spaart de overheid geld uit. Dat wijst een Mayo Clinic-studie in de VS uit. De overheid zou dit in overweging moeten nemen.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.