Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Fuikdag, de traditionele feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst van boten vol feestvierders in de baai van Fuik is dit jaar rustig verlopen.

fuikdag1

Wel waren er dit jaar opmerkelijk veel boten en jetski’s met motorpech. Dat meldt kustwachtwoordvoerder Roderick Gouverneur. Tegen het einde van de dag werd ook een Nederlandse militair in de boeien geslagen voor het 'verstoren van de openbare orde'. 

,,Het was druk, maar minder druk dan vorig jaar. Op een paar dronken mensen en incidenten na, waarbij een man werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde, was de sfeer prima. Iedereen is op tijd weggegaan. Wel zijn er opmerkelijk veel boten en jetski’s met motorpech. Die moeten we terugslepen dus het wordt wel een beetje later voor ons”, zo gaf Roderick gisteravond te kennen.
De kustwacht heeft voorafgaand aan Fuikdag een intensieve voorlichtingscampagne ingezet. ,,Dat heeft gelukkig geholpen en iedereen heeft zich goed aan de regels gehouden. Bij controles klopte er soms iets niet, maar dan ging het om kleine dingen waar we de mensen op moesten wijzen.” De kustwacht had ook maatregelen genomen bij de ingang van Barbara Beach, waar de vaartuigen weer het Spaanse Water opkomen. Vorig jaar liepen daar boten vast. ,,We hadden daar nu een drijvende ton met een zwaailicht neergelegd en de kustwacht was aanwezig om de boten te geleiden. Er is deze keer niets misgegaan.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).