Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ondanks de aanhoudende regen hebben meer dan duizend mensen gisteren de vijfde editie van de Internationale Bazaar op Fort Amsterdam bezocht.


bazaarDe bazaar wordt om de twee of drie jaar georganiseerd in het kader van de Dag van het Kind, door de stichting Uniting for Children Curaçao (UCC). Deze stichting werd in 2001 opgericht door de Directie Buitenlandse Betrekkingen (IBB) en het Corps Consulaire Curaçao (CCC).
Oprichter en bestuurslid van UCC, Lucita Moenir Alam, zegt dat de regen gisteren de pret niet heeft mogen drukken. ,,Hoewel veel mensen waren afgeschrikt door de wateroverlast op Aruba, is men hier toch in groten getale komen opdagen, al dan niet gewapend met paraplu”, aldus Moenir Alam.
Na een enthousiaste openingsrede door de beschermvrouwe van de bazaar, gouverneur Lucille George-Wout, kon het cultureel programma, bestaande uit folkloristische dansen, poëzie en mariachi, van start gaan. Alle groepen gaven acte de présence, sommigen van hen in de stromende regen. Ook waren alle negentien landen vertegenwoordigd met stands waar lekkernijen uit die landen werden verkocht. Zoals Nederlandse uiensoep, Indiase kip tandoori en Zweedse gehaktballen. De dag was volgens de organisatie ‘een kans voor de consulaire personen om aan publieke diplomatie te doen in een multiculturele setting’. Alle consuls van de deelnemende landen waren aanwezig, waaronder uit België, Venezuela, de Dominicaanse Republiek, Duitsland, Frankrijk, India, Italië, Libanon, Nederland, Oostenrijk, Spanje, het Verenigd Konikrijk, Ierland, de Verenigde Staten, China, Zwitserland en Zweden.
De opbrengst van de Internationale Bazaar komt ten goede aan GreenKidz, de Prins Bernhardschool en Encilia, een stichting die zich inzet voor mishandelde kinderen. Bij het ter perse gaan van deze krant was nog niet bekend hoeveel geld er met het evenement is opgehaald.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).